jak jest sypki to zostawiam, jak jest mokry to pacyfikuje go miotełka, a jak jest przymarznięty, to mam go w głęboko...
[O1] wymiana turbo na większe
Zwiń
X
-
[O1] wymiana turbo na większe
Witam!
Po ostatnim przeglądzie DGW zwrócił uwagę że mam głośną turbinę. Przebeg 105 kkm. Oleju nie bierze ładuje tak jak trzeba, no ale jak to z turbinami może daje sygnał że czas pomyśleć o czymś nowym. Skoro mam wymieniać więc zastanawiam się nad czymś większym. Chęci są jedynie co może mnie ograniczyć to koszty. I tu moje pytanie (mimo spędzenia paru chwil z SZUKAJKĄ nic nie znalazłem o kosztach.)jakie koszty wymiany turbo na większe?
PozdrawiamPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
-
-
w AGR musisz zmienić cały system podciśnienie na ten od 110KM wersji, chyba od 130 i 150 też podchodzi. No i oczywiście turbo.
Pogadaj z misiek_wro on robił taką operację więc ci przedstawi cennik.
Wydaje mi się, że jakieś 2000zl, musiał byś wydać, z czego ok 1000 - 1400 na większe turbo ASZ/ARL.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez Udeskyz czego ok 1000 - 1400 na większe turbo ASZ/ARL.
Komentarz
-
Napiałem do tunerów zobaczymy jak oni to widzą. Trochę poczytałem w cenniku DGW no imyślę że będę musiał to zrobić etapami. Może uda mi się najpierw kupić turbo(po nieoficjalnych cenach) później wtryski(może lekko używane) i zestroić to za pomocą jednego progrmu. Trochę to potwa z racji ograniczonego budżetu i mam nadzieję że orginane turbuleum wytrzyma.
PozdrawiamPerfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Komentarz
-
-
modzenie zaczalbym po zakupie wszystkich potrzebnych detali. wtedy da sie zrobic jednym programem. no, chyba ze wczesniej turbina powie papa ....kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o ceny, to przejrzyj sobie ten topic:
I zobaczysz ile co kosztuje tak mniejwięcej, aby podkręcić AGRa.
To jest oczywiście koszt turbiny używanej lub nowej z nieoficjalnego zrodla, a nie kazdy ma dostep do takiego zrodla. Warto wiec dodac, ze jezeli ktos chce nowa turbine od dystrybutora to jej koszt to prawie 3000 brutto.
No i topic Purchawy o tuningu AGRa.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz